Bei Dorna, faci bine pentru tine
și pentru natură.

Apa minerală naturală Dorna izvorăște din Muntele Oușoru, Țara Dornelor. Vine dintr-un loc protejat ecologic unde natura e încă neatinsă. Inspirată de puritatea locului din care izvorăște, Dorna a făcut de-a lungul timpului o misiune din a avea grijă de natură și de a lăsa cât mai puține urme. După ambalajul cu 30% conținut din plante, în 2019 am lansat rPET – prima sticlă din România din 100% PET reciclat și reciclabil. Pas cu pas,încercăm să devenim mai sustenabili pentru binele mediului înconjurător.

Află mai multe despre rPet

Acum mai facem un pas: acționăm pentru a împiedica deșeurile de pe râuri să ajungă în Dunăre și, mai departe, în Marea Neagra. Începem chiar de anul acesta, instalând câte un dispozitiv de curățare a deșeurilor pe râurile Ialomița și Dâmbovița. Și nu ne oprim aici. Continuam și la anul.

Vezi misiunea noastra aici.

Primele râuri curățate

Începem instalând dispozitive de curățare pe două râuri din țara noastră afectate de problema deșeurilor. Pe viitor, planul Dorna este să curețe, rând pe rând, râuri importante din țară care ajung să se verse direct sau indirect în Dunăre. Curățând râurile de PET-uri împiedicăm deseurile să mai ajungă în Dunăre, și, mai departe, în Marea Neagră – una dintre cele mai poluate mări.

CELE MAI VOTATE RÂURI CARE VOR BENEFICIA DE DISPOZITIVE DE CURĂȚARE ÎN 2022 SUNT ARGEȘ, JIU ȘI MUREȘ

Rezultate vot
Rau Progress
Argeș 2029
Jiu 1421
Mureș 1146
Siret 1092
Olt 1091
Crișul Negru 127
Crișul Alb 81

Urmărește în continuare misiunea Dorna, aici și pe rețetelele de socializare!