Bei Dorna, faci bine pentru tine
și pentru natură.

Apa minerală naturală Dorna izvorăște din Muntele Oușoru, Țara Dornelor. Vine dintr-un loc protejat ecologic unde natura e încă neatinsă. Inspirată de puritatea locului din care izvorăște, Dorna a făcut de-a lungul timpului o misiune din a avea grijă de natură și de a lăsa cât mai puține urme. După ambalajul cu 30% conținut din plante, în 2019 am lansat rPET – prima sticlă din România din 100% PET reciclat și reciclabil. Pas cu pas,încercăm să devenim mai sustenabili pentru binele mediului înconjurător.

Află mai multe despre rPet

Acum mai facem un pas: acționăm pentru a împiedica deșeurile de pe râuri să ajungă în Dunăre și, mai departe, în Marea Neagra. Începem chiar de anul acesta, instalând câte un dispozitiv de curățare a deșeurilor pe râurile Ialomița și Dâmbovița. Și nu ne oprim aici. Continuam și la anul.

Vezi misiunea noastra aici.

Primele râuri curățate

Începem instalând dispozitive de curățenie pe două râuri din țara noastră afectate de problema deșeurilor. Pe viitor, planul Dorna este să curețe, rând pe rând, râuri importante din țară care ajung să se verse direct sau indirect în Dunăre. Curățând râurile de PET-uri împiedicăm deseurile să mai ajungă în Dunăre, și, mai departe, în Marea Neagră – una dintre cele mai poluate mări.

Votează următorul râu curățat

Misiunea Dorna de a curăța râurile continuă și anul viitor in 2022. Votează tu care!

Alege din lista de mai jos un râu pe care vrei să-l curățăm. Poate ai vrea ca râul din localitatea ta să fie mai curat. Sau poate-ți dorești ca apele din amintirile copilăriei să redevină curate ca atunci. Pe cele mai votate 3 râuri Dorna va instala câte un dispozitiv de curățare.

Votul se încheie pe 16.12.2021, iar pe 18.12.2021 anunțăm următoarele râuri care vor fi curățate.

Până acum au VOTAT

726

Votează și tu!

Până acum au VOTAT

726

Votează și tu!

Mureș

- 104 VOTURI -

Mureș

104 VOTURI

Mureșul străbate 761 km prin România, fiind al doilea cel mai lung râu din țară. Pe parcursul său, străbate toate formele de relief. Cea mai mare altitudine la care ajunge este de 2500 m în Munții Retezat, iar în Câmpia Vestică cursul său coboară sub 100 m, trecând și prin Arad, Alba Iulia, Deva, Târgu Mureș.

Jiu

- 207 VOTURI -

Jiu

207 VOTURI

Unul dintre principalele râuri din partea de sud a țării, Jiul trece prin orașele Târgu-Jiu, Craiova, Petroșani și Lupeni. Râul formează și un defileu de peste 30 km, înconjurat în mare parte de natură sălbatică, de păduri aproape neatinse de gorun și fag.

Olt

- 80 VOTURI -

Olt

80 VOTURI

Oltul este unul dintre cele mai mari râuri interioare ale României, având peste 600 km lungime. În drumul său spre Dunăre, unde se varsă, străbate peste 40 de localități din județele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Olt și Teleorman. Tot Oltul formează și cel mai lung defileu din țară, pe o porțiune de 47 km între Turnu Roșu și Cozia.

Crișul Alb

- 19 VOTURI -

Crișul Alb

19 VOTURI

Crișul Alb izvorăște din Munții Apuseni. După un parcurs de peste 230 km prin județele Hunedoara și Arad, se unește cu Crișul Negru. Pe mai multe dintre sectoarele Crișului Alb se găsesc arii naturale protejate, cum ar fi Defileul Crișului Alb sau zona dintre Ineu și Gurahonț.

Crișul Negru

- 39 VOTURI -

Crișul Negru

39 VOTURI

Crișul Negru are un parcurs prin județele Arad și Bihor de 144 km și un impact important asupra biodiversității. În Câmpia Crișurilor peste 80 de specii de păsări depind de zonele umede create de acest râu, cum ar fi eretele sur, culicul mic sau sitarul de mal.

Siret

- 191 VOTURI -

Siret

191 VOTURI

Siretul e printre cele mai importante râuri din estul țării și trece prin județele Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău, Iași și Galați. În Siret se varsă peste 80 de alte râuri, mai mici sau mai mari. Astfel, râul duce spre Dunăre unul dintre cele mai mari volume de apă din țară.

Argeș

- 86 VOTURI -

Argeș

86 VOTURI

Râul Argeș are una dintre cele mai importante contribuții la sistemul hidroenergetic al țării. Izvorăște din Munții Făgăraș și se varsă în Dunăre, alimentând și Barajul Vidraru de pe Transfăgărășan.

Cele mai votate râuri de până acum:

Rezultate vot
Rau Progress
Mureș
Jiu
Olt
Crișul Alb
Crișul Negru
Siret
Argeș

Urmărește în continuare misiunea Dorna, aici și pe rețetelele de socializare!
Pe 18.12.2021 anunțăm următoarele 3 râuri care vor fi curățate în 2022!